Δροσίνη 16, Κηφισιά
| T: 210 619 8476

Ο φόβος κάθε αρρώστου με καρκίνο του ορθού, αλλά και η έννοια κάθε χειρουργού είναι πως να αφαιρεθεί ο καρκίνος χωρίς να χαθούν οι σφιγκτήρες και ο πρωκτός του αρρώστου και χωρίς μόνιμη κολοστομία. Η κύρια τεχνική δυσκολία είναι η απόσταση του όγκου από τους σφιγκτήρες.

the-surgery-for-rectal-cancer-5-1024

Στο παρελθόν το ένα τρίτο των ασθενών με καρκίνο του ορθού κατέληγε με κοιλιο-περινεική εκτομή του ορθού και μόνομη κολοστομία. Ενα σύγχρονο τμήμα Χειρουργικής Εντέρου – Ορθού καταφέρνει να σώσει τον πρωκτό του αρρώστου στο 95% των περιπτώσεων. Πως? Με ένα συνδυασμό από τις ακόλουθες τεχνικές και στρατηγικές.

 

 

 

  • Εφαρμογή σε καρκίνο σταδίου Ι ενδοσκοπικής χειρουργικής TEMS με ή χωρίς προσθήκη ακτινοθεραπείας. Τα αποτελέσματα είναι ίαση σε ποσοστό 95%. natural-orifice-transluminal-endoscopic-surgery-54-1024

 

 

 

 

 

 

  • Χορήγηση σε όους τους ασθενείς σταδίου ΙΙΙ και ΙV προ-εγχειρητικής ακτινοθεραπείας. Σε ένα ποσοστό 15-20% ο όγκος εξαφανίαζεται τελείως (πλήρης ανταπόκριση – complete reponse) . Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων ο όγκος μειώνεται αρκετά ώστε να δίνει μεγαλύτερο περιθώριο να σωθεί ο σφιγκτήρας.

 

 

  • Η Λαπαροσκοπική Ολική Εκτομή του Μεσο-ορθού (Laparoscopic Total Mesorectal Excision) επιτρέπει πολυ καλύτερη απεικόνιση, προσπέλαση και κινητοπίηση στο βάθος της πυέλου από την παλαιά ανοιχτή χειρουργική.

 

images

 

 

 

 

 

  • Σε χαμηλούς όγκους εφαρμόζεται η Διασφιγκτηριακή Ολική Εκτομή Του Μεσο-ορθού (Transanal Total Mesorectal Excision) δια μέσου του πρωκτού με το ενδοσκόπιο της TEMS και ακολουθεί η ολοκλήρωση της εγχείρησης λαπαροσκοπικά. Η τεχνική αυτή επιτρέπει να σωθούν οι σφιγκτήρες του αρρώστου ακόμα και αν ο όγκος είναι σε ύψος ενός εκατοστού να γίνει κολο-πρωκτική αναστόμωση. 
  • Οι ΔΙΟΡΘΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ (Transanal Techniques) έχουν φέρει επανάσταση στην χειρουργική του ορθού διότι επιτρέπουν εξαιρετική προσπέλαση του όγκου και των ιστών γύρω από αυτόν παρακάμπτοντας τις μεγάλες κοιλιακές τομές που προκαλούν μεγάλο τραύμα και παρενέργειες από άλλα όργανα.
  • group_colorect_03_schema