Δροσίνη 16, Κηφισιά
| T: 210 619 8476
  • 27 ΑΠΡ 20

  COVID-19 και χειρουργική

  Η πανδημία του κορωνο-ιού όπως όλοι γνωρίζουν έχει σημαντικές επιπτώσεις στην ιατρική πρακτική όλων των ειδικοτήτων. Σχετικά με την χειρουργική το Υπουργείο Υγείας έχει επιβάλλει την αναβολή όλων των τακτικών χειρουργικών επεμβάσεων εφ” όσον δεν συντρέχει άμεσος κίνδυνος για τον ασθενή. 

  Σε περιπτώσεις καρκίνου και επειγόντων περιστατικών η τέλεση της επέμβασης είναι δυνατή μετά από αίτημα στην επιστημονική επιτροπή του νοσοκομείου μας. Ολοι οι ασθενείς πρέπει να έχουν υποχρεωτικά στον προεγχειρητικό έλεγχο τεστ για COVID εντός των τελευταίων 24 ωρών, που γίνεται στον προεγειρητικό έλεγχο στο νοσοκομείο. Υπάρχουν περιορισμοί στο επισκεπτήριο κατά την νοσηλεία.

   

  Παρόμοιοι περιορισμοί υπάρχουν στις ενδοσκοπήσεις, όπου πάλι μόνο οι επείγουσες επεμβάσεις πραγματοποιούνται και απαιτείται επισης τεστ COVID.

   

  Το ιατρείο μου λειτουργεί αυτή την περίοδο κυρίως με τεχνολογία βιντεο-διάσκεψης. Πληροφορίες για αυτό δίδονται στο τηλέφωνο του ιατρείου. Υπάρχουν φυσικά και ασθενείς που επιβάλλεται να εξετασθούν δια ζώσης. Για αυτούς, και μόνο για αυτούς, λειτουργούμε το ιατρείο με τους περιορισμούς που έχει επιβάλλει ο Ιατρικός Σύλλογος, φροντίζοντας να υπάρχουν πλήρη μέτρα προστασίας. Πληροφορίες στο τηλέφωνο του ιατρείου.

  Τα κυριώτερα, αλλά όχι όλα, μέτρα είναι

  Υποχρεωτική μάσκα για το προσωπικό του ιατρείου και τον ασθενή-συνοδό.

  -Τα ραντεβού κλείνονται έτσι ώστε να μην δημιουργείται αναμονή και απαιτείται από τους ασθενείς να είναι ακριβείς στην ώρα τους -ούτε νωρίτερα ούτε αργότερα από την προγραμματισμένη ώρα.

  -Δεν επιτρέπεται συνοδός παρά μόνο σε περίπτωση υπερήλικα ή ανάπηρου ασθενούς οπότε επιτρέπεται μόνο ένας συνοδός.

  -Χειρουργική μάσκα και αντισηπτικό παρέχεται στο ιατρείο.

  -Θερμομέτρηση με στιγμιαίο ανέπαφο θερμόμετρο κατά την άφιξη.

  -Πληρωμή γίνεται μέ κάρτα και όχι μετρητά.

  Το ιατρείο απολυμαίνεται διεξοδικά στο τέλος κάθε ημέρας λειτουργίας.

  Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την υπομονή σας. Είμαι σίγουρος ότι σύντομα οι συντονισμένες προσπάθειες της επιστημονικής κοινότητας θα επιτρέψουν αποτελεσματική πρόληψη και θεραπεία του ιού και επιστροφή στην ομαλότητα. Μέχρι τότε ας διατηρήσουμε την υπομονή και την θετική μας διάθεση που είναι απαραίτητη για την ψυχική και σωματική μας υγεία.